Barbara

theater

KORTE INHOUD :

Soldaat Peaceful wil niet vergeten. Hij werd tijdens de Grote Oorlog gerekruteerd om als veel te jonge soldaat in Vlaanderen te gaan vechten tegen het Duitse leger.

Jaren later neemt hij ons mee in een spel van herinnering en tijd over zijn onverwerkte verleden. Hij vertelt ons over zijn gelukkige jeugdjaren op het Britse platteland, de opwindende avonturen met Molly en Dikke John, zijn liefde voor Ma en voor zijn grote broer en voorbeeld, Charlie. Dit alles wordt echter overschaduwd door de vroege dood van zijn vader.
Uiteindelijk moeten de warme herinneringen plaatsmaken voor de brutaliteit van de oorlog, die hem genadeloos de loopgraven injaagt en hem confronteert met de even gruwelijke, als onbegrijpelijke oorlogslogica.

Steven Spielberg verfilmde War Horse, een ander succesverhaal van Morpurgo dat ook furore maakt in het Londense West End.
Prijswinnend auteur Michael Morpurgo liet zich inspireren door een bezoek aan Ieper, waar hij geschokt vaststelde hoeveel jonge soldaten tijdens WO I ter dood veroordeeld werden voor vermeende lafheid.

CAST :

Erik Burke


CREW :

Regie : Ron Cornet
Productieleiding : Theater Paljas Producties / Kristien Van der Elst
Decor : Theater Paljas Producties
Licht : Theater Paljas Producties
Muziek : Jan Moonen
Geluid : Theater Paljas Producties
Studioverantwoordelijke : Hugo Piron
Ticketing : Monique Buys