Barbara

theater

Huidig Seizoen

KORTE INHOUD :

Melanie heeft Veerle uitgenodigd om bij haar en haar man Greg te komen dineren. Veerle, die pas terug is uit New York, heeft groot nieuws: ze gaat trouwen met Alain die ze in New York heeft ontmoet en brengt hem mee. Dit is tegen de zin van Sam, haar ex, die toevallig ook was uitgenodigd door Greg op dezelfde avond. Als ze hen verwittigt dat hij ook ‘speciaal’ is, wordt de nieuwsgierigheid maar ook afgunst groter. Dit stuk van Eric Assous schommelt tussen satire en vaudeville, waarbij hij de uitdaging aangaat om ons aan het lachen te brengen terwijl hij ons ook uitnodigt om na te denken over onze relaties met anderen, over politiek correctheid en over de grenzen van liefde en vriendschap.


VOORSTELLINGEN - RESERVATIES ZIJN GEOPEND !!! :

vrijdag 25 november om 20u
zaterdag 26 november om 20u
zaterdag 3 december om 20u
zondag 4 december om 20u
zaterdag 10 december om 20u
zondag 11 december om 15u
vrijdag 16 december om 20u


LOCATIE : 

De Studio, Korte Lindenstraat 1A te Aalst


CAST :

Kristina Defrancq als Melanie
Kris Adriaenssens als Greg
Sarah Vanderhaegen als Veerle
Jelle De Moor als Sam
Marc De Gussemé als Alain


CREW :

Bewerking en regie : Eric Grossey
Regie-assistentie : Monique Buys
Rekwisiteur : Iris Piron
Productieleiding : Kelly De Jonghe
Decor : Decorploeg Theater Barbara
Licht : Jo Vanmeert en Wim Hofman
Geluid : Jo Vanmeert en Wim Hofman
Studioverantwoordelijke : Hugo Piron
Ticketing : Monique Buys

KORTE INHOUD :

'Yerma vraagt een toefeling' vertelt het verhaal van Yerma die dolgraag een kind wil. Haar man Jean wil dat echter principieel niet. Yerma ziet haar vriendinnen zwanger worden en wil dat koste wat kost ook. "Mag ik eens aan uw borsten voelen?" vraagt Yerma aan haar vriendin Kristien. Kristien is zwanger en Yerma niet. Toch wil ze een kind, steeds heftiger. Liefst met haar man, desnoods met een ander. De spanning stijgt, tot de gekte toeslaat...
De Spaanse dichte Federico Garcia Lorca schreef "Yerma" in 1934. Het hoofdpersonage Yerma wil koste wat kost een kind. Maar haar man werkt tegen. Lorca wou het oerinstinct dat vele vrouwen hebben, confronteren met het conservatieve dictatoriale Spanje van zijn tijd. Dimitri Verhulst zorgt voor een nakomeling met de bewerking "Yerma vraagt een toefeling". Centraal staat de vraag "Wat doet een jonge vrijgevochten vrouw als haar diepste drang, een kind krijgen van haar man, haar ontzegd wordt?". 
In deze volkse tragedie is het taalgebruik direct en soms pikant. Wrange emotionele momenten worden afgewisseld met luchtige tot soms hilarische passages. Een lach en een traan...


CAST :

Wordt later bekendgemaakt.


CREW :

Regie : Jens Platteau
Regie-assistentie : wordt later bekendgemaakt
Productieleiding : wordt later bekendgemaakt
Toneelmeester : wordt later bekendgemaakt
Decor : Decorploeg Theater Barbara
Licht : Jo Vanmeert en Wim Hofman
Geluid : Jo Vanmeert en Wim Hofman
Studioverantwoordelijke : Hugo Piron
Ticketing : Monique Buys

KORTE INHOUD :

Een heetgebakerde echtgenoot komt onverwachts thuis en betrapt zijn vrouw in mannelijk gezelschap. Om zich uit de penibele situatie te redden, geeft de minnaar zich uit voor een politicus die toevallig op huisbezoek is. Niet zo'n best idee want de bedrogen echtgenoot staat erg vijandig tegenover politici maar de indringer praat hem zo glad naar de mond dat de achterdocht altijd weer wordt weggemasseerd. Improviserend ontpopt de gladjanus zich op hilarische wijze tot een populistische manipulator die het huishouden op de duur overneemt en finaal in de vernieling helpt.
'Het huisbezoek' is een schaamteloze parodie op de klassieke boulevardkomedie, met dubbele bodems en absurdistische trekjes.


CAST :

Wordt later bekendgemaakt.


CREW :

Auteur : Guido Van Meir
Regie : Thomas De Wit
Regie-assistentie : wordt later bekendgemaakt
Productieleiding : wordt later bekendgemaakt
Toneelmeester : wordt later bekendgemaakt
Decor : Decorploeg Theater Barbara
Licht : Jo Vanmeert en Wim Hofman
Geluid : Jo Vanmeert en Wim Hofman
Studioverantwoordelijke : Hugo Piron
Ticketing : Monique Buys

 

 

'Theater in de Stad' is een organisatie van de Stad Aalst en 'Applaus', de verenigde theatermakers van groot-Aalst. Dit evenement vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022.

Op het menu van 'Theater in de Stad' staan 8 korte, maar krachtige theatervoorstellingen door
9 gedreven theaterverenigingen op karaktervolle locaties in de stad. Een snelle hap cultuur of liever een uitgebreid menu? Dat bepaal je als bezoeker helemaal zelf. Laat je verleiden en verrassen door de verscheidenheid van het theater in al zijn facetten.
Tickets zijn te koop per voorstelling of in een abonnementsformule.
Vóór en na de voorstellingen kan je genieten van een drankje in het pop-up theatercafé, in de Foyer in cultuurcentreum De Werf.

Bekijk het volledige programma online en reserveer je tickets hier.

 

THEATER BARBARA BRENGT U 'HAPPY BIRTHDAY SASKIA'.


KORTE INHOUD : 

Saskia viert voor het eerst in eenzaamheid haar verjaardag. Enkele maanden geleden is ze met een boze kop van huis weggelopen nadat ze door haar vader was betrapt toen ze met een vriend op haar kamer wilde gaan vrijen. Na een hevige scène waarin ze alle wrok jegens haar vader heeft gespuid, is ze met de vriend op een flatje in een andere stad terechtgekomen. De vriend liet haar echter zitten omdat een ander meisje hem meer vooruit kan helpen in zijn zakelijke carrière.
Eenakters zijn meestal in tijd en plaats bepaald, maar dat geldt niet voor deze monoloog. 'Happy Birthday Saskia' heeft immers een bijzondere vorm: alle gebeurtenissen lopen min of meer door elkaar heen, doordat diverse malen gebruik gemaakt wordt van flashbacks, die zich op andere plaatsen afspelen. 'Happy Birthday Saskia' is een intieme, beklijvende monoloog maar o zo mooi... 

 

LOCATIE :

BNP Fortis, ingang aan Hopmarkt 41


CAST : 

Karen Van Kelf als Saskia


CREW :

Auteur : Paul Meijer
Regie : Jan François
Productieleiding : Thierry Hermans


PRAKTISCH : 

zaterdag 10 september 2022, voorstellingen van 18u tot 22u
zondag 11 september 2022, voorstellingen van 14u tot 18u

   

 

 DEELNEMENDE VERENIGINGEN :

Aabazjoer, Theater Barbara, De Bende van Richaar, De Catharinisten, Hoger Op, Nieuw Leven, Pact, ToneelAteLier, Vast als Eik


TICKETPRIJZEN : 

Losse kaart: 3,00 EUR (UiTPAS met kansenstatuut 1,50 EUR)
Combi 4 voorstellingen - 2 dagen geldig: 6,00 EUR
Combi 8 voorstellingen - 2 dagen geldig: 10,00 EUR


GRATIS OPTREDENS in de Foyer van CC De Werf, Molenstraat 51 :
kleinkunstduo Lampadeir - zaterdag om 22u
Aalsters mannenkoor Kratzfuss - zondag om 18u


RESERVATIES vanaf ma 4 juli via Cultuurcentrum De Werf.