Barbara

theater

KORTE INHOUD : 

In ‘Norway today’ ontmoeten twee jongeren elkaar al chattend. Ze vinden het leven schijn en de wereld hypocriet. Ze besluiten dan ook samen er een eind aan te maken en reizen naar Noorwegen om daar zelfmoord te plegen door van een 600 meter hoge klif te springen. Maar voor ze die stap zetten, denken ze na over leven, liefde en dood. En in tegenstelling tot wat je zou verwachten, leidt dit soms tot komische, absurde scènes.
Igor Bauersima schreef ‘Norway today’ naar aanleiding van een waar gebeurd verhaal. Een 24‑jarige Noor zocht via internet een partner voor de dood. Amper tien dagen later sprong hij met een Oostenrijks meisje van de ‘Preekstoelrots’, de bekende klif in Noorwegen. Het stuk werd meteen een internationaal succes en werd zelfs verfilmd. In België gingen Nathalie Meskens en Tom Ternest ons voor met een zeer succesvolle neerzetting van het stuk.

Regisseur Fabio Van Hoorebeke over het stuk :
We leven allemaal alsof we nooit zullen sterven, alhoewel... met drie zelfdodingen per dag behoort ons land in de top drie van Europa.
Waar ik van schrok is dat heel veel jongeren rondlopen met zelfmoordgedachten. Klaar voor het einde terwijl het allemaal nog maar net begonnen is, of niet? Daar wordt een mens stil van, of net heel luid, of iets er tussenin. Maar in ieder geval niet onverschillig.
In ieder geval is het moeilijk om er je een voorstelling van te maken, laat staan een voorstelling rond te maken.
Net daarom doen we het...  strak, sober, stilistisch, stil, secuur, maar ook schalks, stormachtig, speels, sans gêne en sterk.
De eerste stap is de moeilijkste, daarna wordt het alleen maar anders. ‘Norway.today’ of ‘België.vandaag’ wat is het verschil? En vooral wat maakt het verschil?

CAST : 

Karen Van Kelf
Michiel Vonck


CREW : 

Regie-assistentie : Monique Buys
Rekwisiteur : Monique Buys
Productieleiding : Kris Adriaenssens
Decor : Decorploeg Theater Barbara
Licht : Jo Vanmeert  en Wim Hofman
Geluid : Jo Vanmeert en Wim Hofman
Studioverantwoordelijke : Hugo Piron
Ticketing : Kristien Van der Elst