Barbara

theater

Drie acteurs nemen je mee in een waanzinnige en hyperactieve stoeipartij doorheen alle werken van William ‘The Bard’ Shakespeare. Volg hun ambitieuze en actuele avontuur en lach je zo kreupel als Richard de Derde met de interactieve kuren van Tim, Gino en Karen. ‘Shakespeare Compleet in 97,5 Minuten’ is een internationaal meesterwerk dat van Londen tot New York mensen verbijsterd heeft achtergelaten en vrouwen onopzettelijk heeft bezwangerd. Niet geschikt voor mensen met evenwichtsstoornissen of galproblemen.


Woordje van de regisseur :


In de wereld van de Engelse literatuur zijn alle historici het er grondig over eens dat het volledig oeuvre van William Shakespeare door geen enkel ander  auteur ooit werd geëvenaard ! Zijn werken : talloze sonnetten, drama’s en komedies staan wereldwijd bekend als hét neusje van de zalm...
Door het afficheren van “Shakespeare Compleet” wil Theater Barbara het seizoen afsluiten met een stuk dat jarenlang de zalen in het Londense West End deed vol lopen. De titel alleen al spreekt tot de verbeelding: hoe is het in godsnaam mogelijk om in ongeveer anderhalf uur de toeschouwer te vergasten op een uniek schouwspel . We opteren er opzettelijk voor om niets prijs te geven over de inhoud, alleen willen we kwijt dat de lachers heerlijk zullen verwend worden!!...Het verrassingseffect zal u ongetwijfeld doen watertanden.
We kozen voor een ‘open regie’, daarmee bedoel ik dat we ontvankelijk waren voor elk ‘origineel idee’ ,ontsproten uit de fantasie van mijn talentvolle cast. Dit stuk vergt van iedereen het onderste uit de kan; we hebben tijd noch moeite gespaard om tegemoet te komen aan de verwachtingen van ons trouwe publiek.
De repetities verliepen in een buitengewoon creatieve sfeer, waar er voldoende ruimte was om te experimenteren, bij te schaven en originele accenten te leggen. Mijn bijzondere waardering gaat vooral naar Gino, Karen en Tim die alle registers opentrokken om de aartsmoeilijke tekst te memoriseren. De vertolking vergt een optimale fysieke conditie om de productie in goede banen te leiden en geloofwaardige personages neer te zetten. Het is voor een regisseur een fantastische ervaring omringd te worden door een gedreven en plichtsbewust team, waarmee de samenwerking in ‘optima forma’ verliep.
Indien u na de voorstelling met een ‘goed gevoel’ huiswaarts keert, dan zijn wij in onze missie geslaagd...

Cast : Karen Van Kelf, Gino Bauwens en Tim Asselman

Regie : Erwin Van Herreweghe

Auteur : Adam Long, Daniel Singer en Jess Winfield

Reserveer u tickets hier.

Locatie : de Studio, Korte Lindenstraat 1A te 9300 Aalst