Barbara

theater

Liefdesbrieven vertelt het verhaal van Martine en Herman. Zij zijn sinds hun kindertijd bevriend maar het noodlot bepaalt dat er nooit een werkelijke liefdesrelatie ontstaat. Martine en Herman gaan hun eigen weg maar onderhouden een intense briefwisseling. In de brieven schrijven zij elkaar alles wat zij in het echte leven niet kunnen of willen delen.

Woordje van de regisseur :

Dit toneelstuk – dat er eigenlijk geen is, terwijl het er toch een is (!) – werd voor het eerst in het Nederlands opgevoerd in maart 2007 in Den Haag. De twee acteurs, Anne-Wil Blankers en Paul Van Vliet, hebben er destijds een heel succesvolle productie van gemaakt en oogstten er heel wat lof mee.
In Vlaanderen werd de meest opvallende herneming van dit stuk gespeeld door Tine Ruyschaert en Jo Decaluwe.


Toen Theater Barbara besloot om het ook te monteren, was de opdracht natuurlijk om er een eigen, persoonlijke versie van te maken en geen imitatie van wat eerder gebracht werd.
We zijn dus aan de slag gegaan met de bestaande tekst, maar hebben er –met zoveel mogelijk respect voor die tekst- een eigen twist aan gegeven. Zonder al te veel te verklappen, kunnen we toch al vertellen dat er een verschuiving plaats vindt in tijd en ruimte.


Verder willen we ook een eigentijdse voorstelling brengen. Zonder deze sterke tekst te verstikken onder al te veel en al te voorspelbare trucjes, hebben we toch geprobeerd om er een meerwaarde aan te geven door de technologie van 2016 aan te spreken.

Aan jullie om ons te zeggen of we hierin geslaagd zijn.

 

Cast :

Monique Buys en André Hendrickx

 

Auteur :

A. R. Gurney


Speeldata :
- Vrijdag 19 februari 2016 om 20 u
- Zaterdag 20 februari 2016 om 20 u
- Vrijdag 26 februari 2016 om 20u
- Zaterdag 27 februari 2016 om 20u
- Vrijdag 4 maart 2016 om 20u
- Zaterdag 5 maart 2016 om 20u
- Zaterdag 12 maart 2016 om 20u
- Zondag 13 maart 2016 om 15u

Locatie : De Studio, Korte Lindenstraat 1A te 9300 Aalst