Barbara

theater

Huidig Seizoen

RESERVEER NU !!!

KORTE INHOUD :

Twee oude zusters maken de balans op van hun dag, en van nog veel andere dagen daarvoor... De ene houdt de andere soms in een psychologische wurggreep, waarschijnlijk zoals ze dat al deed toen ze nog prille teenagers waren. De ene is wat slimmer dan de andere, en de andere loopt af met wat meer woorden dan de ene. De ene doet je soms bijna wenen en de andere doet je geregeld in een lach schieten. Ze kwellen elkaar dikwijls maar kunnen niet zonder elkaar. En ze kunnen voor hun leeftijd nog redelijk goed "dansen op een slappe koord". Misschien zal jouw adem al eens stokken als het menens is, maar laat je toch gerust gaan wanneer je de lach niet meer kan onderdrukken.
De regisseur over dit stuk:
De brochure van onze "komedie" werd bewerkt. Omdat Aalstenaars zo onnoemelijk fier zijn op hun moedertaal, zette rasechte Aalstenaar Jan Kieckens het stuk om in het "Oilsjters". Merci Jan, want "toen zag Barbara dat het goed was". Ik bewerkte de "Oilsjterse" versie nog wat en laat de speelsters rustig in hun eigen dialect spreken want wij willen 't "Oilsjters" natuurlijk niet het minste geweld aan doen. Het stuk genereert afwisselend een traan en een lach; het smaakt soms wat zout, maar dikwijls ook zoet.

VOORSTELLINGEN : 

vrijdag 3 november 2017 om 20u
zaterdag 4 november 2017 om 20u
vrijdag 10 november 2017 om 20u - UITVERKOCHT !!!
zaterdag 11 november 2017 om 20u
vrijdag 17 november 2017 om 20u
zaterdag 18 november 2017 om 20u
zondag 19 november 2017 om 15u
vrijdag 24 november 2017 om 20u


LOCATIE : 

De Studio, Korte Lindenstraat 1a te 9300 Aalst


REGISSEUR : 

Ulrich D'Haese


BEWERKING : 

Jan Kiekens


CAST : 

Monique Buys als Finne
Machteld De Rauw als Treis


CREW : 

Regie-assistentie : André Hendrickx 
Productieleiding : Kris Adriaenssens
Decor : Decorploeg Theater Barbara
Licht : Jo Vanmeert en Wim Hofman
Geluid : Jo Vanmeert en Wim Hofman
Studioverantwoordelijke : Hugo Piron
Ticketing : Monique Buys

KORTE INHOUD :

Paul, een man met een erg duister verleden, wilt niets liever dan een volledig nieuw leven beginnen met zijn jeugdvriendin Melanie. Zij weet echter niets af van zijn diepste geheimen. Wraak is een psychologische, bovennatuurlijke, erotische triller, met comedy, is een tocht door het brein van een tweevoudig moordenaar, die tweemaal werd vrijgesproken. De enige manier om recht te laten geschieden is, door de schuldige beide moorden te doen bekennen. Maar hoe zorg je ervoor dat hij bekent? Hoe laat je een seriemoordenaar een gevecht voeren met zijn geweten? De misdadiger wordt stevig op de rooster gelegd door zijn twee wrekers die tevens een antwoord zoeken op de intrigerende vraag: Kunnen romantische relaties ook bestaan na de dood? Grappig, sexy en bovennatuurlijk.


VOORSTELLINGEN :

vrijdag 23 februari 2018 om 20u
zaterdag 24 februari 2018 om 20u
vrijdag 2 maart 2018 om 20u
zaterdag 3 maart 2018 om 20u
vrijdag 9 maart 2018 om 20u
zaterdag 10 maart 2018 om 20u
vrijdag 16 maart 2018 om 20u
zondag 18 maart 2018 om 15u

LOCATIE :

De Studio, Korte Lindenstraat 1a te 9300 Aalst


AUTEUR :

Ron Aldridge


VERTALING :

Eddy Van Ginckel


REGISSEUR :

Bart Antheunis


CAST :

Wordt binnenkort bekendgemaakt


CREW :

Wordt binnenkort bekendgemaakt

KORTE INHOUD : 

Toneelgezelschap "Vreugd in Deugd" repeteert aan een nieuwe komedie. Een bedrogen echtgenoot, een minnaar in de kast en ontelbare persoonsverwisselingen: alles is aanwezig om er een top-stuk van te maken. Ware het niet dat we enkele dagen voor de première zijn en er nog niets klaar is!
De decorploeg blijft ijzig kalm (té kalm!), de kleedster weet niet meer waar haar hoofd staat en de regisseuse, Clara, rol van Andrea, loopt te stressen en ziet de tijd onverbiddelijk doortikken. Onder de acteurs is het sfeertje gespannen. De hoofdrolspeelster (een gevallen diva die nergens meer gevraagd wordt) staat op de rand van een zenuwinzinking door de schuld van haar tegenspeler (de zoon van de producent). Onhandig, verlegen en naïef als hij is, zet hij zijn eerste stappen op het toneel, tot grote ergernis van iedereen rond hem! De avond van de première breekt aan ... Wat zal het worden?


VOORSTELLINGEN :

Mei 2018


LOCATIE :

De Studio, Korte Lindenstraat 1a te 9300 Aalst


AUTEUR :

Navarro-Haudecoeur


VERTALING :

Frank De Kaey


REGISSEUR :

Wordt binnenkort bekendgemaakt


CAST : 

Wordt binnenkort bekendgemaakt


CREW :

Wordt binnenkort bekendgemaakt

 

 

Beste theaterliefhebber, 

Zet maar met stip in uw agenda: zaterdag 9 en zondag 10 september 2017, zesde editie van ‘Theater in de Stad’
'Theater in de Stad' is een geweldig theaterfestival! De Stad Aalst, in samenwerking met Applaus (de verenigde theatermakers van groot-Aalst) en 10 lokale theaterverenigingen/-initiatieven organiseert met 'Theater in de Stad' 9 bijzondere theaterbelevingen, vanaf 1 EUR per voorstelling. 
Kom weer proeven van een reeks korte, krachtige theatervoorstellingen op diverse aparte, verrassende, markante en karaktervolle locaties in onze stad. 
Volledig nieuw is de festivalformule. U stelt zelf uw programma samen, volledig naar eigen wens of tempo. Veel voorstellingen kort na mekaar? Of liever gespreid over twee dagen? Doe gerust. En laat u vooral verleiden en verrassen door de verscheidenheid van theater in al haar facetten.
Bekijk het volledige programma online en reserveer je tickets: https://aalst.be/artikel/theater-in-de-stad.

THEATER BARBARA BRENGT U 'HET GIERENOOG'.


KORTE INHOUD : 

Philadelphia, 17 september 1837
Vanmorgen rond 4 uur werd ik met 2 andere politieambtenaren opgeroepen in Spring Garden Street. Buren hadden in het pensioen angstkreten gehoord. Wie ik ter plaatse aantrof en wat ik er heb meegemaakt, tart elke verbeelding.

LOCATIE :

Stadhuis Aalst, Grote markt 3 te 9300 Aalst


CAST : 

Dirk Braekman
Wilfried Haesen

CREW :

Regie : Dirk Braekman
Productieleiding : Thierry Hermans

PRAKTISCH : 

zaterdag 9 september 2017, voorstellingen van 18u tot 22u
zondag 10 september 2017, voorstellingen van 15u tot 19u


DEELNEMENDE VERENIGINGEN :

Theater Barbara, De Catharinisten, Vast als Eik, Toneelatelier, Hoger Op, Nieuw Leven, Aabazjoer, De Bende van Richaar, Paco, OpenDoek


TICKETPRIJZEN : 

Losse kaart: 3,00 EUR (kansentarief 1,50 EUR)
Combi 4 voorstellingen: 6,00 EUR
Combi 9 voorstellingen: 9,00 EUR


THEATERCAFÉ ::

1 gratis consumptie per 4 stempels op combiticket van 4 of 9 voorstellingen.


RESERVATIES vanaf 7/8/2017 via www.ccdewerf.be.